Gjumi Dhe Futbolli

Gjumi dhe futbolli BUFFON

GJUMI DHE FUTBOLLI

SA I VLEFSHEM ESHTE GJUMI PER LOJEN E FUTBOLLIT?

Fjetja mirë është thelbësore për të jetuar mirë, gjumi është me të vërtetë një nga aktivitetet më të rëndësishme njerëzore. Mirëqenia e sistemit imunitar dhe e sistemit kardiovaskular varet nga një pushim i mirë dhe natyrisht edhe ekuilibri psikologjik. Sepse një gjumë i rregullt dhe cilësor ndikon ne nje performance më të mirë sportive dhe lejon rikuperimin e plotë të energjisë. Sipas disa studiueseve, trupi i një sportisti punon si një orë: ka nevoje të respektojë rregullisht ritmin e gjumit. Ja lidhje tek gjumi dhe futbolli.

Që nga fillimi i viteve 1990, për t’u kujdesur për këtë aspekt, shumë ekipe futbolli kanë përfshirë një mjek ne ekip, nje figure e quajtur” Sleep Coach “. Një ekspert i gjumit që monitoron cikel / ritmin e zgjimit të çdo atleti. Dhe koordinon të dhënat e fituara me ato që lidhen me performancën sportive. Pionieri ishte Alex Ferguson, menaxheri i Manchester United, i cili mori një letër të gjatë në tavolinën e tij për rolin e gjumit në sport dhe vendosi të punësojë një trajner gjumi. Çdo Traineri i Gjumit, siç mund të imagjinoni, ka teoritë e tij per gjumi dhe futbolli.

Nder te gjitha teorite ajo idealja eshte:

Të ndajmë gjumin në 5 faza prej 90 minutash secila, pët te mundesuar pushimin per trupin, ku ky i fundit te mos jete i varur nga gjumi i gjate dhe i panderprere. Keshtu ajo qe duhet te mos harrojme eshte se kemi 5 gjëra për të bërë:

  • Fikni të gjitha llojet e pajisjeve elektronike 90 minuta përpara se të flini. Një nga atletët e shumtë që e ka miratuar këtë duket të jetë, madje edhe Cristiano Ronaldo, kampion portugez i Juventusit, fitues i 5 topave të artë.
  • Relaksim i mendjes dhe trupit përmes Yoga, meditimit ose stretching.
  • Ndaloni aktivitetet sportive të paktën disa orë para gjumit.
  • Hani lehtë, duke preferuar ushqimet proteinike dhe uljen e karbohidrateve
  • Përdorni një dyshek cilësor që është në gjendje të mbështesë peshën (dhe presionin) e trupit me një mbeshtetje ergonomike.

Pikerisht ne kuader te pikes se fundit, Magniflex ka zhvilluar nje teknologji të veçantë, së pari duke bashkëpunuar me G. Buffon dhe atletë të famshëm të botës dhe më pas duke realizuar MagniStretch, dyshekun e projektuar për atletët. Me efekt të certifikuar ne zgjatjen dhe shtendosjen e shpines. Ne nje bote kaq pjesemarrese ne sport asgje s’mund te lihet ne dore te rastesise, sidomos….nese nuk do te flesh ne fushe!

× We are here to help you!