Flene me mire te pasurit apo te varferit !

”Parate nuk te bejne te lumtur”, thote nje shprehje, por… sigurisht e permiresojne gjumin.

Sipas nje studimi te bere nga nje grup inxhinieresh kolumbiane mbi nje pjese komuniteti njerezish ne qytetet e Medelinit dhe Monziales, rezultoi qe personat qe i perkisnin shtresave shoqerore me te pasura ishin me pak te stresuar ne zgjimin e mengjesit dhe levizjet e bera pergjate dites, pra flinin me mire. Studimi u be jo aq shume ne aspektin fiziologjik dhe ate psikologjik, por me shume ne ate logjistik, pune inxhinieresh ne dukje, por shume interesante.

Taxi, shofere personal, ne disa raste helikoptere; te pasurit mund te flene me shume, te dalin nga shtepia me vone dhe te kthehen me heret, duke zvogeluar stresin dhe trafikun. Sipas studimit, kjo kohe e siguruar ne kete menyre e ben edhe me te gjate kohen e kaluar me familjaret, per te mos folur per kohen e lire qe rritet vazhdimisht. E gjithe kjo perkthehet, ne nje cilesi te permiresuar te gjumit.

Kush ka me pak leke, duhet te dal nga shtepia me heret, te perdor transportin publik te tejmbushur, tu nenshtrohet orareve te autobusave dhe metrove, pa nje kohe personale, qe vazhdimisht shkurtohet dhe transformohet ne nje stres te larte dhe ne nje gjume jo shplodhes. Per te mos folur per problemet ekonomike qe dihet se nuk te lene te flesh i qete.

Eshte dicka qe ky studim nuk e thote… te flesh mire, mundesh edhe duke shpenzuar pak. MAGNIFLEX ne fakt eshte zgjidhja. Jo vetem qe siguron cilesine por gjithmone ndjek nje politik uljesh, e gjitha per tu ndjekur…

Te flesh mire eshte kenaqesia me e madhe, e drejte?

MAGNIFLEX I JEP NJE NXITJE KENAQESIVE, GJE QE TE JEP GJITHMONE… KENAQESI!