Dyshek Ideal; Udhezime Per Zgjedhjen

dyshek ideal modelet

Dyshek ideal është ai i zgjedhur në bazë të karakteristikave fizike personale (pesha, gjatesia, perceptimi i temperaturës, djersitja, problemet muskulo-skeletore dhe zakonet e gjumit të secilit prej nesh).

Një dyshek i shkëlqyer duhet të garantojë një pershtatje korrekte. Ndërsa flemë gjithe muskulatura që kontrollon pozicionin e saktë të shpinës relaksohet. Duke e bërë trupin të përshtatshëm ndaj mbështetjes në të cilën është vendosur. Dysheku ynë duhet të jetë në gjendje që të mbështesë trupin, si dhe të ruajë lakimin fiziologjik të shpines.

Dysheku është një element jashtëzakonisht i rëndësishëm për shëndetin tonë dhe duhet të reflektoje mirëqenien e trupit dhe të shpirtit.

Dysheku është përgjegjës për një pushim të mirë, ose anasjelltas, për një gjumë të keq me gjithçka që vijon:

  • Nervozizmi
  • Lodhja
  • Dhimbja posturale
  • Patologji të tjera të mundshme fizike dhe psikologjike.

Një dyshek ideal duhet të ofrojë një sipërfaqe komfort pushimi edhe nga pikëpamja higjienike.

Duhet të jetë:

KARAKTERISTIKAT PERSONALE QË DUHET TË KONSIDEROHEN KUR ZGJEDHIM NJE DYSHEK IDEAL

Ka shumë karakteristika të secilit person që përcaktojnë dyshekun ideal për secilin prej nesh. Pozicioni i zakonshëm i marrë në gjumë, pesha dhe gjatesia është pika fillestare për të vendosur shkallën më të përshtatshme të mbështetjes.

Para së gjithash, dysheku duhet, siç u përmend më sipër; Të jetë ergonomik dhe prandaj përshtatet me strukturën dhe formën e trupit të përdoruesit.

Pershtatjen ergonomike (pershtatja perfekte e trupit sipas struktures fiziologjike me siperfaqen e dyshekut) sigurohet absolutisht vetem nga dysheket me perberje shkume visko-elastike.

Pasi ne baze te elasticitetit dhe dendesise ajo pershtatet me siluheten trupore duke mbeshtetur ne menyre natyrale cdo zone te trupit, ska pika presioni dhe balancohet pesha.

Këtu janë karakteristikat e ndryshme personale që bëjnë një dyshek ideal të ndryshëm nga të tjerët.

Është e rëndësishme të zgjidhni një dyshek që nuk është shumë i ngurtë ose shumë i butë.

  • Nëse dysheku është shumë i ngurtë, në të vërtetë nuk lejon një shpërndarje korrekte të peshës trupore. Duke ushtruar presion të madh në pikat e mbështetjes si legeni dhe shpatullat;
  • Në vend të kësaj në një dyshek që është shumë i butë, trupi zhytet. Duke mos lejuar që shtylla kurrizore të mbështetet në vetvete dhe të rrisë ndjesinë e nxehtësisë pasi kalimi i ajrit bëhet i munguar.

Pra, për njerëzit më të rëndë, nevojitet një mbështetje më e vendosur. Ndërsa për ata që janë më të lehte ne peshe, dyshek ideal mjafton të jetë mesatarisht i bute.

Kete e sigurojne dysheket prej gome, densiteti i te cileve siguron nivele te ndryshme mbeshtetje, nga i forte, mesatar dhe i bute.

Ndersa teknologjia me dy lastra te diferencuara ne mbeshtetje, brenda nje dysheku matrimonial, ofron per partneret qe kane diferenca ne peshe dhe preferenca te ndryshme. Rehati dhe kenaqesi individuale.

Pataologji te ndryshme te shpines kerkojne nivele te ndryshme komforti. Kjo arrihet vetem fale gomes e cila ne baze te densitetit mundeson nivele te ndryshme mbeshtetje. Gje qe s’mund te arrihet nga susta e cila eshte nje material inert dhe ka gjithmone te njejten fortesi e cila ushtron presion mbi enet e gjakut.

Kur fleme, është gjithashtu e rëndësishme të konsiderojme gjatesine e atyre që do pushojne ne dyshek. Në mënyrë që të zgjidhet një dyshek i permasave të duhura për të lejuar që i gjithë trupi të relaksohet plotësisht pa qenë i detyruar të qëndrojë “i përkulur”. Në këtë mënyrë të jetë në gjendje të pushojë më mirë duke siguruar gjumë më të mirë.

Qëndrimi me këmbët tuaja të mbledhura për një kohë të gjatë gjumi, ndoshta për shkak të mungesës së hapësirës, ​​nuk rekomandohet për ata që duan të pushojnë në mënyrën më të mirë të mundshme. Pasi bllokimi i lëvizjes së lirë të trupit gjatë gjumit pengon prirjen e tij natyrore për lëvizje.

Kush djerset shumë ju duhet nje dyshek gome sepse kane sistem te shkelqyer ajrimi per shkak te perberjes se tyre me qeliza te hapura. Shkumat me kete strukture me kanale mes tyre pervec se modelojne formen trupore. Sigurojne dhe ajrimin e mire te dyshekut duke larguar lageshtiren (ne kete rast djersen) dhe duke mbajtur nje mjedis te thate

Ata që vuajnë nga alergjitë respiratore dhe astma:

  • Për këta njerëz rekomandohen dyshekë ekologjik dhe viskoelastikë:

  • Ata nuk kërkojnë mirëmbajtje të veçantë, por është një rregull i mirë që ato të ventilohen periodikisht.

  • Reagimi ndaj nxehtësisë së trupit eshte 0, ata gradualisht përshtaten me trupin. Duke garantuar një shpërndarje të shkëlqyer presioni gjatë pushimit, duke dhënë ndjesi të pashembullt të rehatise dhe mikpritjes.

Ndaj per te gjitha keto karakteristika qe favorizojne nje pushim te shendetshem, dysheku duhet patjeter te kete perberje visko-elastike, shkume. Kjo garanton nje pushim komod dhe pa probleme per strukuren trupore, ne harmoni te plote edhe me mjedisin.

× We are here to help you!