Historia

You are here

Një histori e suksesshme që vazhdon prej 50 vitesh

 • 1962 Lind kompania. Është viti i dyshekut të parë me sustë. Fillon pjesëmarrja si sponsor në garën e çiklizmit Giro d’Italia.
 • 1965 Magniflex regjistrohet si markë.
 • 1978 Krijohet marka Dormir.
 • 1983 Fitorja në garën e çiklizmit Giro d’Italia.
 • 1984 Krijohet marka Relaxsan.
 • 1986 Dysheku i paketuar me vakum merr liçencën.
 • 1987 Hyn me sukses në tregun e Organizatës së Madhe Shpërndarëse.
 • 1988 Arrin objektivin duke prodhuar 1000 dyshekë në ditë.
 • 1991 Fillon bashkëpunimin me markën Pierre Cardin.
 • 1992 Hyn me sukses në tregun rus.
 • 1994 Hyn në tregun e Gjermanisë, Britanisë dhe Spanjës.
 • 1995 Fillon bashkëpunimin me Japoninë.
 • 1997 Liçensohet si kompani e teknologjisë së re: materiali Waterlatex. Aplikohet teknologjia e re për paketimin me vakum. Krijohet Marka Materassi&Materassi. Hapet dyqani i parë ekskluziv me produkte të markës.
 • 1999 Hyn me sukses në tregun turk.
 • 2000 Hyn me sukses në tregun e Maltës.
 • 2001 Digjet fabrika e vjetër.
 • 2002 Ndërtohet fabrika e re prej 30.000 m2. Krijohet Alessanderx SpA. Arrin objektivin duke prodhuar 10.000 dyshekë në ditë.
 • 2005 Hyn në tregun e Libisë dhe Bullgarisë.
 • 2006 Hyn në tregun në Dubai, Qipro dhe Ukrainë. Prodhohet dysheku i parë prej fibrash ari.
 • 2007 Krijohet marka Geoethic.
 • 2008 Hapet filiale në SHBA-ës.
 • 2009 Fillon bashkëpunim me markën Tonino Lamborghini. Hyn me sukses në tregun e SHBA-ës, Kanadasë, Indisë, Republikës Çeke dhe Shqipërisë.
 • 2010 Hyn me sukses në tregun e Singaporit, Afrikën e Jugut, Kosovës, Australisë, Kazakistanit dhe Filipineve. Angazhohet në çështjet sociale me shoqatën Pensare Oltre.
 • 2011 Hyn me sukses në tregun e Kinës dhe Greqisë.
 • 2012 Hyn me sukses në tregun e Indonezisë, Arabisë Saudite dhe Sllovenisë. Tashmë është prezente me më shumë se 110 dyqane me produkte të markës.